Skip to content
Boek Voor Wie Verloren Heeft En Zoekt

Voor wie verloren heeft en zoekt

Een boek over rouwverwerking bedoeld voor iedereen die een dierbare verloor en steun zoekt. In het boek vind je herkenning van de vele, onbekende gevoelens die je als nabestaande overspoelen. Tevens leer je je eigen voelen en denken te begrijpen. In de uitleg over het verwerken van een groot verlies vind je houvast en hoop, en doe je ideeën op voor hoe je kunt leren omgaan met het verlies van je dierbare.

In Voor wie verloren heeft en zoekt staan ook dagboek aantekeningen. Ze beschrijven rouw uit de allereerste hand, rouw zoals het werkelijk voelt. Ze laten je zien hoe je je dierbare kunt verliezen, maar hem of haar ook weer kunt terugvinden.

Bestel via BOL.COM

Wat anderen er van vinden

VOOR WIE VERLOREN HEEFT EN ZOEKT Het boek heeft als ondertitel ‘Hoe verder na het verlies van een dierbare’. Wie nu meteen denkt: “Oh, het zoveelste boek zelfhulpboek vol met deskundigheid”, zit er naast. 

De schrijfster heeft haar moeder verloren en voelt zichzelf verloren, weet geen raad met zichzelf, met haar omgeving, met het leven. En wat doe je dan, als je denkt dat je niet meer verder kunt? En waar haal je de moed vandaan om toch door te leven? En hoe vind je een manier om toch verder te kunnen leven met dat verdriet? Kun je ooit nog gelukkig zijn? Zul je ooit nog weer kunnen genieten, waarvan dan ook? 

Het boek is eigenlijk een dagboek van het eerste jaar na het verlies van haar moeder Fransje, van haar hartsvriendin. Geschreven in een zeer toegankelijke stijl en verrassend en herkenbaar in alles wat zij schrijft. In het woord vooraf schrijft zij: “In de jaren na mijn verlies ontmoette ik talloze bedroefde nabestaanden. Steeds weer zag ik ze in de put van het rouwproces vallen, en worstelen”. En: “Het beoogt je een helpende hand te bieden bij je zoektocht naar een antwoord op de vraag hoe je verder moet”. En: “Dit boek is voor wie verloren heeft en zoekt”.

Recensie Cocon - Federatie van nabestaanden geweldslachtoffers

‘Dit boek weet bij velen een snaar te raken. Het geeft een doorleefd beeld van hoe inspannend en hoe mooi het kan zijn wanneer je ook het hoofdstuk na het afscheid, samen met je dierbare kunt schrijven. Het boek geeft je vele waardevolle aanbevelingen.’

Marcel Olde Rikkert, hoogleraar geriatrie, Radboudumc, Nijmegen

‘Een boek vol waarheid, mooie passages en gedachten, herkenbaar en goed geschreven.’

Dr. Anne van der Meiden, theoloog en communicatie wetenschapper

Bekijk mijn cursussen

Je vindt er uitleg en veel tips over hoe je met je verdriet, je rouw om zou kunnen gaan.

Back To Top